Nieuws vanop de bloemenboerdeij

Gepubliceerd op 5 februari 2020 om 15:12

Hallo,

Welkom op onze blog.

Allereerst willen we jullie vertellen dat al onze bloemen duurzaam geteeld worden. Dit wil zeggen, geen insecticiden of onkruidverdelgers. Maar dat wil ook zeggen dat je veel meer geduld moet hebben en dat het werk veel arbeidsintensiever is. Uren zitten wij op onze knieën onkruid te wieden om onze bloemen licht, lucht en heerlijke kleur te geven. 

 

In november werden onze voorjaarsbloeiers in de grond gestopt.

 

We zijn met een bang hart gestart met de ranonkels. 'Bang hart' hoor ik je denken.

Dit komt door het mislukken van een volledige oogst enkele jaren terug.  Op een ochtend ging Stefaan in de serre kijken en al de jonge ranonkelplantjes lagen plat op de grond. 

Geen water genoeg? Zijn ze rot? Wat is er gebeurd?  Nu bleek dat alle wortelknolletjes een lekkernij waren voor de woelratten of woelmuizen die in de bodem van onze serre leefden.

Vijf jaar hebben we gewacht om terug ranonkels in deze serre te zetten. In afwachting stonden hier narcissen (deze bleken giftig te zijn voor de ratjes en muisjes).

Na al die jaren hopen we dat zij naar andere oorden zijn vertrokken en dat onze ranonkelkweek weer kan floreren.

 

Omdat we niet snel genoeg bloemen uit onze eigen kwekerij kunnen snijden, hebben we ook dit jaar Narcissen geplant.

Niet enkel de gewone gele, maar wel 4 leuke andere variëteiten.  

Zo hebben we de Narcis Ellen.  Dit is een witte paasbloem met een geel hart. Ook de volledige witte Narcissen zijn terug, maar die bloeit wel veel later dan de andere soorten.

 

En dan, last but not least, onze tulpen. Wel 20 soorten die niet in het grootwarenhuis worden aangeboden. Waaronder mijn favoriet de Black Parrot. 

 

Intussen beginnen vele soorten boven de grond uit te piepen. Wij hopen binnen twee weken de eerste bloemen van dit jaar te kunnen oogsten.

 

Op de eerste foto zien we Stefaan de biobloemenman.  Op de tweede foto een afbeelding van de tulp Black Parrot

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.